Body Heilema

Nieuw leven is onze zorg

De praktijk dankt haar naam aan José en Hugo Heilema.

afbeelding

Beide verloskundigen zijn eind 1980 in de Zaanstreek komen werken en hebben, als echtpaar, de praktijk opgezet en uitgebouwd.
Samen hebben zij zo'n 10.000 kinderen op de wereld gezet of daarbij geholpen. Na 38 jaar fulltime gewerkt te hebben is besloten een stapje terug te doen. De praktijk is toen overgegaan naar Cindy en Fatos maar José en Hugo werkten nog wel zeer regelmatig voor hen. Helaas is José op 18-02-2020 overleden. We missen in haar niet alleen een zeer gewaardeerde collega, maar ook een vrouw, moeder en oma. Ons leven en werk zal nooit meer hetzelfde zijn. Medio 2021 heeft ook Hugo besloten te stoppen met de actieve verloskunde. Onze praktijk is de langstzittende en meest stabiele praktijk in de Zaanstreek. Dat komt omdat wij constant bezig zijn met het verbeteren van kwaliteit. We hebben zeer regelmatig praktijkoverleg zodat we altijd op één lijn zitten en we u de beste zorg kunnen bieden. Wij hebben zes jaar lang het keurmerk KNOV geaccrediteerde praktijk® mogen voeren. Ieder jaar kwam een onafhankelijke accrediteur van de NPA (Nederlandse Praktijk Accreditering) langs om te kijken of onze praktijk nog goed presteerde op het gebied van kwaliteit, medisch handelen, de mening van de cliënten en samenwerking met anderen. Door gebrek aan deelnemende verloskundigenpraktijken in het land is dit project helaas stopgezet. Dat betekent echter niet dat wij nu niet meer hard blijven werken aan het verbeteren van de zorg

Wij zijn lid van de KNOV ( Koninklijke Nederlandse Organisatie Verloskundigen) en ingeschreven in het Kwaliteitregister van de KNOV, het BIG register en de Kamer van Koophandel.