Body Heilema

Na de eerste week

De eerste tien dagen van het kraambed vallen onder de zorg van de verloskundige. Daarna nemen de huisarts en de Jeugd GezondheidsZorg (JGZ / het consultatiebureau) het van ons over. Uiteindelijk is er zes weken na de bevalling een afrondend gesprek en een lichamelijke controle op ons spreekuur. Hiermee komt er een eind aan de kraamtijd.

Broertje of zusje

Voor u en uw partner is de komst van een baby al een hele gebeurtenis. Voor een broertje of zusje ook. U kunt zich indenken dat uw oudere kind er erg van onder de indruk is. Kinderen uiten dit vaak door extra aandacht te vragen, soms door negatief gedrag. Probeer uw kind vaker te belonen als het lief is en en verstoor het normale dagritme niet teveel. Bedenk: Als de rust weergekeerd is na enkele maanden komt alles weer goed. Bij problemen kunt u Centum Jong om hulp vragen.

afbeelding Puur kinderfotografie Assendelft

De bevalling

Natuurlijk praten wij in deze dagen met u uitgebreid over hoe u de bevalling heeft beleefd. Onduidelijkheden en vragen die nog bij u leven kunnen uitgesproken worden. Dit helpt bij het verwerken van de bevalling.

Anticonceptie

Al voor het afsluiten van het kraambed vragen wij u na te denken over anticonceptie. Op de laatste dag bespreken wij met u welke vorm van anticonceptie voor u het beste is. Wij kunnen de pil of een ander anticonceptivum voorschrijven en plaatsen zelf spiralen.

Kijk om meer te weten te komen op www.anticonceptie.nl

Consultatiebureau / JGZ

Na het beëindigen van onze zorg komt, in de tweede week na de bevalling, de jeugdverpleegkundige bij u thuis. Deze maakt een dossier over de baby. Dit doen zij aan de hand van het kraambedboek van de kraamverzorgster en de ontslag- en bevalgegevens die u van ons of het ziekenhuis gekregen heeft. Wij raden u dan ook aan deze papieren goed te bewaren. Meer informatie over JGZ vindt u op de website van de GGD Zaanstreek Waterland. Hier staat ook de informatie over het inloopspreekuur om te wegen.

Verzekering

Binnen 1 maand na de geboorte moet de baby aangegeven worden bij uw ziektekostenverzekeraar.

Fit for the Floor is gelanceerd en zij zijn er enorm trots op! 

Fit for the Floor is een online platform dat zich specifiek richt op pas bevallen vrouwen. Het gaat om een oefenprogramma dat vrouwen vanuit huis de 1e drie tot vier maanden na de bevalling kunnen gebruiken. Naar aanleiding van een korte vragenlijst kiezen zij het programma dat het beste bij ze past en kunnen zij op een verantwoorde manier weer fit worden. Kijk voor meer informatie naar het Filmpje  of ga naar de Website

afbeelding