Body Heilema

Borst- of flesvoeding

Borstvoeding

Natuurlijk kunt u zelf beslissen of u borst- of flesvoeding wilt gaan geven. Wij willen u graag wijzen op de voordelen van borstvoeding. Aangetoond is dat borstvoeding beter is voor de ontwikkeling en gezondheid van de baby. Wij werken dan ook volgens de WHO borstvoedingsregels.

U kunt een voorlichtingsavond over borstvoeding bezoeken om alvast vertrouwd te raken met en meer informatie te krijgen over het geven van borstvoeding. Koop vooralsnog geen borstkolf, voeding of voedings BH.

afbeelding

Flesvoeding

Misschien kunt u geen borstvoeding geven of weet u van te voren al dat u het niet wilt. In dat geval is het handig om kort voor de bevalling vast een kleine verpakking voeding in huis te halen. Alle merken voor baby's van 0 tot 6 maanden zijn geschikt. Het komt voor dat andere mensen uw beslissing om geen borstvoeding te geven niet accepteren. Daar kunt u zich beter niets van aantrekken. Het is uw beslissing en uw kindje kan ook gezond opgroeien met flesvoeding.

Als u geen borstvoeding geeft worden de borsten soms hard en pijnlijk van de gestuwde melk. Er zijn een aantal mogelijkheden om stuwing te voorkomen. Bespreek dit met ons.

Om de baby eerst aan al het nieuwe te laten wennen is het verstandig dat u en uw partner de eerste weken zelf de fles geven. Ook een flesgevoede baby mag wel eens wat meer of minder drinken. Ga hier verstandig mee om.