Body Heilema

Zwangerschapscursus

Wij raden u aan een zwangerschapscursus te volgen. Verderop deze pagina vindt u een uitgebreide lijst met de verschillende soorten cursussen.

Zwangerschapscursussen zijn niet alleen leuk om te doen (u komt in contact met andere zwangeren), maar als u de cursus gedaan heeft bent u een heel stuk wijzer. Samen oefent u de verschillende ademhaling- en perstechnieken. Daarnaast wordt u geleerd om te gaan met pijn. Ook wordt er veel verteld over wat er allemaal in uw buik gebeurt en wordt u goed voorbereid op de bevalling. Aangezien er een ruime keuze is tussen individuele of groepscursussen is er altijd wel een cursus die bij u past.

Als je het beste wilt voor je baby én jezelf! Goed voorbereid op de bevalling en de komst van de baby met een succesvolle babycursus die wordt gegeven door heel Nederland

Babycursus

Gratis ontspanningsoefening

Sommige zwangeren maken zich tijdens deze Coronatijd extra zorgen. Ik heb daarom voor jullie een gratis ontspanningsoefening met krachtige affirmaties. Deze is normaliter al erg fijn, maar in tijden van zorgen extra krachtig. Adem kracht in - en adem angsten, zorgen en spanningen uit. Voel je weer helemaal zen en laat alles wat niet goed voelt los met de heerlijke ontspanningsoefening. 

Op en top voorbereid zijn op je bevalling om volledige controle te hebben en te houden. Hoe klinkt dat? Volg een cursus die bij jou past en neem afscheid van twijfels en onzekerheden. Voor de online cursus klik je hier.

In verband met de huidige Corona situatie bied ik mijn cursus nu ook online aan. via de website  Op deze manier kunnen de zwangere en haar partner zich toch goed voorbereiden op wat er komen gaat. De cursus wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraars omdat ik ook ben aangesloten ben bij de vereniging Samen Bevallen en tevens daar ook docent ben.

Bevalwijzer verzorgt zwangerschapscursussen voor zwangeren en hun partner. Gegeven door dé expert op het gebied van bevallen: de verloskundige!

Nu door het Coronavirus de cursus niet meer persoonlijk kan is er een webversie uitgebracht.

Wekelijkse training in de buitenlucht De meest uitdagende negen maanden van je leven staat je lichaam in het teken van het gezond laten groeien van je baby. Met het Zwanger Sportprogramma van Mom in Balance blijf je fit, sterk en energiek tijdens je zwangerschap. Zo kun je je optimaal voorbereiden op de bevalling.

NIEUW!
MOM IN BALANCE AT HOME
Exclusief voor onze members bieden wij nu online workouts aan via een livestream. Elke week zijn er 16 livestream workouts beschikbaar op de workouttijden die members van ons gewend zijn. Op deze manier stimuleren wij onze members om te blijven sporten om juist nu iedereen fit en energiek te houden!

 https://www.mominbalance.com/nederland/nl/ 

De Ostara online zwangerschapscursus is een complete cursus op het gebied van zwangerschap, bevalling en kraamtijd.  Via een besloten forum is er contact met je zwangerschapsgroep en docent. Natuurlijk is het ook mogelijk de cursus individueel te volgen. 

Op de gratis Wat moet ik nog doen lijst  vind je een handig overzicht van wanneer en wat geregeld moet worden tijdens de zwangerschap. Na aanmelding ontvangt iemand dat direct in de mail. Er zit een mailing aan (afmelden kan altijd)...met een link naar de info-reeks. En het motiveert tot het volgen van de online voorbereiding.

Via de aanmeldpagina kom je bij de gratis info-reeks. Video's en checklist staan daar klaar. 

www.ostarazwangerschapscursus.nl

Volg onze gratis online zwangerschapscursus en bereid je voor met je body, mind & soul. Zo vergroot je de kans dat je straks met een goed gevoel terugkijkt op je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. We hebben de cursus gemaakt met experts uit het hele land. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod. In je eigen tijd, samen of alleen, online. Benieuwd? Kijk op zelfbewustzwanger.nl. Duizenden vrouwen gingen je voor!

Vanuit de GGD Zaanstreek-Waterland hebben we besloten om voorlopig geen groepslessen op locatie aan te bieden, we vinden dit niet verantwoord. We hebben daarom onze bestaande cursus zo aangepast dat we deze digitaal kunnen geven. We zijn nu al een paar weken aan het draaien en het gaat eigenlijk heel erg goed, en de deelnemers zijn enthousiast.

Het is een combinatie van ZOOM-lessen met de docent, en een Online programma van de YVLO.

Zwanger en Fit 

De online cursus voor aanstaande moeders en vaders die zich goed willen voorbereiden op de zwangerschap en de bevalling

www.zwngr.nl

Een online programma voor alle moeders (maar is ook zeker geschikt voor zwangeren) die het toch wel (heel erg) eng vinden om naar een groep te komen, zich daar kwetsbaar op te stellen en het te druk hebben om naar een locatie te komen en oppas te regelen. Elke week zijn er video’s, opdrachten en lesstof. Daarnaast kunt u mij elke week mailen met vragen over de opdrachten en zit er in week 4 een coach call zodat ik met uw situatie kan meekijken. De cursus is gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. 

Ook voor de zwangeren die zich meer willen verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en op het moederschap of voor de zwangeren die al mama zijn en behoeften hebben aan meer energie, balans en bewustwording. 

Anouska van Tol | Coaching

U leert al om voor de geboorte contact te maken met de baby. Aanraken is bij haptonomie heel belangrijk. Zo leert u naar uw lichaam te luisteren. Deze cursus wordt individueel gegeven. Wat je niet kunt zeggen, kun je wel laten voelen.

http://www.haptonomiezaanstad.nl

Bij deze begeleidingsvorm wordt ervan uitgegaan dat ouders al voor de geboorte een band met hun kind kunnen opbouwen en het kind met de ouders. Contact met de ongeboren baby wordt gelegd via aanraking door zowel de vader (partner) als de moeder.

http://www.ankeberentschot.nl

Samen met je partner ontspannen, liefdevol, met vertrouwenen natuurlijk bevallen

Babycursus

Zijn jullie op zoek naar een zwangerschapscursus die het beste bij je past? De zwangerschapscursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om jullie samen voor te bereiden op de geboorte van jullie kind. De privé cursus kan ook in het Engels gegeven worden. Ook kan een minicursus of weekendcursus gegeven worden.

http://www.samenbevallen.nl

Aangezien de oefeningen worden gedaan in sta-diep water kunt u ook meedoen als u niet kunt zwemmen. Er wordt weinig gesproken en verteld in deze cursus, het gaat om de oefeningen. Daarom is de cursus uitermate geschikt voor zwangeren die geen of slecht Nederlands spreken. U kunt vanaf dag 1 starten met zwemmen.

Zwembad

Ben je zwanger? Bereid je met een van mijn cursussen voor op je bevalling: zwanger en bevallen.
Ben je al moeder? Dan kun je bij mij terecht voor een cursus om de verbinding met je kindje te versterken: jij en je baby.

Mirjam-Vos

Praktijk Rondom Geboorte van Bea Pronk biedt ontspanning tijdens de zwangerschap en de kraamtijd voor de (aanstaande) moeder de partner en de baby.

www.beapronk.nl

 

Als verpleegkundige gespecialiseerd in verloskunde heb ik al vele vrouwen tijdens de bevalling mogen bijstaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen die zich gesteund en veilig voelen, een vlottere bevalling hebben en positiever terugkijken op het proces. Yoga kan je hierbij ondersteunen. Niet alleen tijdens de bevalling, maar gedurende je hele zwangerschap helpt yoga.

www.goudlokaal.nl