Body Heilema

Zwangerschapscursus

Wij raden u aan een zwangerschapscursus te volgen. Verderop deze pagina vindt u een uitgebreide lijst met de verschillende soorten cursussen.

Zwangerschapscursussen zijn niet alleen leuk om te doen (u komt in contact met andere zwangeren), maar als u de cursus gedaan heeft bent u een heel stuk wijzer. Samen oefent u de verschillende ademhaling- en perstechnieken. Daarnaast wordt u geleerd om te gaan met pijn. Ook wordt er veel verteld over wat er allemaal in uw buik gebeurt en wordt u goed voorbereid op de bevalling. Aangezien er een ruime keuze is tussen individuele of groepscursussen is er altijd wel een cursus die bij u past.

Als je het beste wilt voor je baby én jezelf! Goed voorbereid op de bevalling en de komst van de baby met een succesvolle babycursus die wordt gegeven door heel Nederland

Babycursus

Gratis ontspanningsoefening

Sommige zwangeren maken zich tijdens deze Coronatijd extra zorgen. Ik heb daarom voor jullie een gratis ontspanningsoefening met krachtige affirmaties. Deze is normaliter al erg fijn, maar in tijden van zorgen extra krachtig. Adem kracht in - en adem angsten, zorgen en spanningen uit. Voel je weer helemaal zen en laat alles wat niet goed voelt los met de heerlijke ontspanningsoefening. 

Op en top voorbereid zijn op je bevalling om volledige controle te hebben en te houden. Hoe klinkt dat? Volg een cursus die bij jou past en neem afscheid van twijfels en onzekerheden. Voor de online cursus klik je hier.

In verband met de huidige Corona situatie bied ik mijn cursus nu ook online aan. via de website  Op deze manier kunnen de zwangere en haar partner zich toch goed voorbereiden op wat er komen gaat. De cursus wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraars omdat ik ook ben aangesloten ben bij de vereniging Samen Bevallen en tevens daar ook docent ben.

Bevalwijzer verzorgt zwangerschapscursussen voor zwangeren en hun partner. Gegeven door dé expert op het gebied van bevallen: de verloskundige!

Nu door het Coronavirus de cursus niet meer persoonlijk kan is er een webversie uitgebracht.

Fit for the Floor is gelanceerd en wij zijn er enorm trots op! 

Fit for the Floor is een online platform dat zich specifiek richt op pas bevallen vrouwen. Het gaat om een oefenprogramma dat vrouwen vanuit huis de 1e drie tot vier maanden na de bevalling kunnen gebruiken. Naar aanleiding van een korte vragenlijst kiezen zij het programma dat het beste bij ze past en kunnen zij op een verantwoorde manier weer fit worden. Kijk voor meer informatie naar het Filmpje  of ga naar de Website

Wekelijkse training in de buitenlucht De meest uitdagende negen maanden van je leven staat je lichaam in het teken van het gezond laten groeien van je baby. Met het Zwanger Sportprogramma van Mom in Balance blijf je fit, sterk en energiek tijdens je zwangerschap. Zo kun je je optimaal voorbereiden op de bevalling.

NIEUW!
MOM IN BALANCE AT HOME
Exclusief voor onze members bieden wij nu online workouts aan via een livestream. Elke week zijn er 16 livestream workouts beschikbaar op de workouttijden die members van ons gewend zijn. Op deze manier stimuleren wij onze members om te blijven sporten om juist nu iedereen fit en energiek te houden!

 https://www.mominbalance.com/nederland/nl/ 

De Ostara online zwangerschapscursus is een complete cursus op het gebied van zwangerschap, bevalling en kraamtijd.  Via een besloten forum is er contact met je zwangerschapsgroep en docent. Natuurlijk is het ook mogelijk de cursus individueel te volgen. 

Op de gratis Wat moet ik nog doen lijst  vind je een handig overzicht van wanneer en wat geregeld moet worden tijdens de zwangerschap. Na aanmelding ontvangt iemand dat direct in de mail. Er zit een mailing aan (afmelden kan altijd)...met een link naar de info-reeks. En het motiveert tot het volgen van de online voorbereiding.

Via de aanmeldpagina kom je bij de gratis info-reeks. Video's en checklist staan daar klaar. 

www.ostarazwangerschapscursus.nl

Volg onze gratis online zwangerschapscursus en bereid je voor met je body, mind & soul. Zo vergroot je de kans dat je straks met een goed gevoel terugkijkt op je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. We hebben de cursus gemaakt met experts uit het hele land. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod. In je eigen tijd, samen of alleen, online. Benieuwd? Kijk op zelfbewustzwanger.nl. Duizenden vrouwen gingen je voor!

Ben je zwanger en wil je fit blijven tijdens je zwangerschap? Misschien is de cursus ‘Zwanger en fit’ van GGD Zaanstreek-Waterland dan iets voor jou! Kies: Zwanger en FIt / meer info op de webste van de GGD voor meer informatie

Online Zwanger en Fit volgen

Wilt u zich liever met een cursus thuis voorbereiden op de bevalling? Dat kan! U kunt dan online de cursus ‘Zwanger en Fit’ van GGD Zaanstreek-Waterland volgen. Deze cursus bereidt de zwangere voor op de bevalling en het ouderschap vanuit uw eigen vertrouwde huis, in groepsverband op afstand. De digitale zwangerschapscursus bestaat uit 9 lessen: 7 Zoom-lessen voor de bevalling met een zwangerschapsdocente, 2 Zoom-lessen na de bevalling, waarvan één met een pedagoog. De Zoom-lessen duren 1 uur en 15 minuten. U krijgt informatie om met vertrouwen de bevalling en de eerste periode als kersverse ouder in te gaan. Ook voor de partner is er een onderdeel in deze cursus. Het advies is te starten tussen week 26 en 30 in de zwangerschap. Kijk voor alle zwangerschapscursussen en -workshops die de GGD aanbiedt en aanmelding op de website van de GGD.

Zwanger en Fit 

De online cursus voor aanstaande moeders en vaders die zich goed willen voorbereiden op de zwangerschap en de bevalling

www.zwngr.nl

Een online programma voor alle moeders (maar is ook zeker geschikt voor zwangeren) die het toch wel (heel erg) eng vinden om naar een groep te komen, zich daar kwetsbaar op te stellen en het te druk hebben om naar een locatie te komen en oppas te regelen. Elke week zijn er video’s, opdrachten en lesstof. Daarnaast kunt u mij elke week mailen met vragen over de opdrachten en zit er in week 4 een coach call zodat ik met uw situatie kan meekijken. De cursus is gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. 

Ook voor de zwangeren die zich meer willen verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en op het moederschap of voor de zwangeren die al mama zijn en behoeften hebben aan meer energie, balans en bewustwording. 

Anouska van Tol | Coaching

Alles ingezet op de mentale gezondheid van de moeder. Het komt vaak voor dat je niet lekker in je vel zit tijdens de zwangerschap of na de
bevalling maar er wordt nog niet veel over gesproken. Weet dat je niet alleen bent en dat er gepaste hulp is voor jou, jij hoeft dit niet alleen te doen!

Lees hier meer over Bevallen als een baas en hier meer over Herstellen als een held.

ZwangerFit: ‘Ontspannen zwanger en voorbereid bevallen

De cursus start tussen de 26ste en 30ste week is. We proberen om vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend samen te plaatsen. Alle informatie met betrekking tot de cursus en voor aanmelden kijk je HIER  De eigen bijdrage is 45 euro, maar als u van een minimuminkomen moet leven kunt u contact met de GGD opnemen voor gratis deelname aan een cursus. U kunt daarvoor bellen naar: 075-6518370 of een e-mail sturen naar cursusprenataal@ggdzw.nl

U leert al om voor de geboorte contact te maken met de baby. Aanraken is bij haptonomie heel belangrijk. Zo leert u naar uw lichaam te luisteren. Deze cursus wordt individueel gegeven. Wat je niet kunt zeggen, kun je wel laten voelen.

http://www.haptonomiezaanstad.nl

Bij deze begeleidingsvorm wordt ervan uitgegaan dat ouders al voor de geboorte een band met hun kind kunnen opbouwen en het kind met de ouders. Contact met de ongeboren baby wordt gelegd via aanraking door zowel de vader (partner) als de moeder.

http://www.ankeberentschot.nl

Samen met je partner ontspannen, liefdevol, met vertrouwenen natuurlijk bevallen

Babycursus


Op korte termijn starten de volgende cursussen:

Mindfulness voor zwangeren, à terme december/januari of januari/februari

31/10 t/m 21/11, 4 lessen van twee uur evt. aan te vullen met een partnerles
28/11 t/m 19/12, 4 lessen van twee uur evt. aan te vullen met een partnerles
In deze cursus combineren we elementen uit Mindfulness met toegankelijke yoga-oefeningen en contactoefeningen met je baby, toegespitst op de bevalling. Voor vrouwen die van verdieping houden.

Pregnant and Fit Compact childbirth preparatiion, à terme januari/februari

14/11 t/m 12/12, 6 classes of 2 hours including a partner class and a baby reunion
For pregnant women looking for a course that prepares for labor and delivery, while simultaneously staying fit. Pregnant and Fit Compact is the perfect choice!

Zwanger en Fit bevalcursus, à terme maart/april

05/12 t/m 13/02, 10 lessen van 1,5 uur waaronder twee partnerlessen en een terugkomkeer.
Met een berg aan informatie, actieve oefeningen om in goede conditie te blijven en alles wat je als zwangere kunt gebruiken tijdens de bevalling om positief om te gaan met weeën, pijn en ongemak: de meest uitgebreide en veelzijdige cursus die er is. 

Babymassage, baby’s geboren vanaf mei tot en met september

17/11 t/m 15/12, 5 lessen van 1 tot 1,5 uur
Als ouder leer je je baby een full body massage te geven en kwaaltjes te verlichten, Engels/Nederlands.

Bewegen met je baby/Move met je baby, voor baby’s geboren vanaf maart tot en met juli (oudste groep) of augustus/september jongste groep)

08/11 t/m 22/11, 3 lessen van 1 tot 1,5 uur
Als ouder leer je meer over de ontwikkeling en lichaamssignalen van je baby en hoe je daar met liedjes, spelletjes en baby-yoga kunt aansluiten, Engels/Nederlands.
Mijn individuele bevallingsvoorbereiding bied ik ook nog steeds aan, net als individuele babymassage, beide zowel in het Nederlands als in het Engels.

Zijn jullie op zoek naar een zwangerschapscursus die het beste bij je past? De zwangerschapscursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om jullie samen voor te bereiden op de geboorte van jullie kind. De privé cursus kan ook in het Engels gegeven worden. Ook kan een minicursus of weekendcursus gegeven worden.

http://www.samenbevallen.nl

'Van Wens tot Baby' is de praktijk voor (wens)ouders in West-Friesland, Noord-Holland Noord en de Zaanstreek en omstreken. Voor persoonlijke adviezen bij een kinderwens, een zwangerschapscursus of bevalcursus kun je hier terecht.

Realistische, nuchtere en praktische informatie en tips door ons; verloskundigen én Petra als mama! Zodat je als (aanstaande) ouders samen en vol kennis en vertrouwen aan het avontuur van zwanger worden, zwanger zijn en bevallen kunt beginnen!

www.vanwenstotbaby.nl

Ben je toe aan een moment van rust, aandacht en balans? Dan ben je hier aan het goede adres! Het Yoga & Rebalance centrum in Koog a/d Zaan biedt een groot aanbod Yogalessen zodat jij precies kan kiezen wat bij jou past.

Ook kan je hier diverse behandelingen boeken zoals: Massages, Reiki, Hypnotherapie, QHHT sessies etc. En we bieden elke maand diverse leuke en inspirerende workshops en cursussen aan.

Yoginon.nl

Ben je zwanger? Bereid je met een van mijn cursussen voor op je bevalling: zwanger en bevallen.
Ben je al moeder? Dan kun je bij mij terecht voor een cursus om de verbinding met je kindje te versterken: jij en je baby.

Mirjam-Vos

Praktijk Rondom Geboorte van Bea Pronk biedt ontspanning tijdens de zwangerschap en de kraamtijd voor de (aanstaande) moeder de partner en de baby.

www.beapronk.nl

 

Aangezien de oefeningen worden gedaan in sta-diep water kunt u ook meedoen als u niet kunt zwemmen. Er wordt weinig gesproken en verteld in deze cursus, het gaat om de oefeningen. Daarom is de cursus uitermate geschikt voor zwangeren die geen of slecht Nederlands spreken. U kunt vanaf dag 1 starten met zwemmen.

Zwembad