Body Heilema

Pijnbehandeling met medicijnen

Als de pijn voor u ondragelijk wordt kunt u kiezen uit drie mogelijkheden voor pijnbehandeling. Dit vindt altijd plaats in het ziekenhuis en altijd na overname door een gynaecoloog.

Per injectie: 24/7 beschikbaar in het Zaans Medisch centrum (ZMC), Boven IJ Ziekenhuis en Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Door middel van een prik in uw been of bil krijgt u een middel ingespoten waardoor u ongeveer vier uur lang de pijn minder voelt. 

Per infuus: 24/7 beschikbaar in het Boven IJ Ziekenhuis en Rode Kruis Ziekenhuis. Door middel van een doseerpompje kunt u zichzelf een hoeveelheid verdovingsvloeistof toe te dienen via een infuus.

De ruggenprik: 24/7 beschikbaar in het ZMC, Boven IJ Ziekenhuis en Rode Kruis Ziekenhuis. Met een naald wordt een hoeveelheid verdoving tussen uw ruggenwervels ingespoten (zie filmpje). Hierdoor zult u de weeën nauwelijks nog voelen. 

Aan deze drie manieren van pijnbehandeling met medicijnen zijn zowel voor- als nadelen verbonden. Daarom bespreken wij met u van tevoren uitvoerig het onderwerp pijnbehandeling. Hiervoor is ook een folder beschikbaar. Bedenk wel dat tijdens uw bevalling de situatie anders kan zijn dan u zich van te voren had voorgesteld. Daarom wordt ieder verzoek om pijnbehandeling steeds opnieuw door de gynaecoloog bekeken.

Lees de PDF's hieronder of kijk op de website van het ZMC