Body Heilema

Thuis of in Parteanz

Thuis, in Parteanz (in het Zaans medisch Centrum), poliklinisch (in een ander ziekenhuis buiten Zaandam) : U bepaalt in principe zelf de plaats van de bevalling. Kies de omgeving waar u zich prettig en veilig voelt. U hoeft pas een definitieve keuze te maken tijdens de ontsluiting. Thuis bevallen is net zo veilig als een bevalling in een ziekenhuis. Waar u ook wilt bevallen, het eerste deel van de ontsluiting is hetzelfde. We komen altijd thuis even kijken wat er precies aan de hand is. Het komt een aantal malen per jaar voor dat we niet terecht kunnen in het ziekenhuis van uw keuze. U kunt dan naar een ander ziekenhuis uitwijken.

Thuis

Bij een thuisbevalling assisteert een kraamverzorgende de verloskundige. De kraamverzorgende verzorgt u, de baby en uw partner tijdens en vlak na de bevalling, maar ook in de dagen daarna. Zolang alles goed gaat is uw huis een veilige plek om te bevallen. We houden tijdens de hele bevalling goed in de gaten of alles naar wens verloopt. Treden er complicaties op dan gaan we met u naar het ziekenhuis.

De bevalling in Parteanz:

De verlosafdeling van het Zaans medisch Centrum waar wij uw bevalling begeleiden noemen we Parteanz. Voor een bevalling in Parteanz hoeft u zich niet al in de zwangerschap aan te melden.
In Parteanz begeleiden wij uw bevalling en assisteert een kraamverzorgende. Zij is er voor u alleen. Bevalt u in Parteanz dan is er sprake van één op één zorg. Één kraamverzorgende alleen voor u. Dat is het verschil. Na de bevalling verlaat u het ziekenhuis meestal binnen vier uur, ook in de nacht. Is er een complicatie tijdens de bevalling, dan komt de gynaecoloog naar uw kamer toe en hoeft u niet eerst naar een andere kamer zoals gebruikelijk is in andere ziekenhuizen in Nederland. 

afbeelding Een verloskamer in het ZMC