Body Heilema

Wereld Bloeddonordag

14 Juni 2020

Op 14 juni is het ieder jaar wereld bloeddonordag, de dag om u en alle andere donors in het zonnetje te zetten en te bedanken voor de donaties, tijd en inzet.

In deze onzekere tijd, waarin we allemaal in de greep zijn van het coronavirus, kunnen we gelukkig altijd rekenen op onze donors. Niet alleen om de bloed- en plasmavoorraad op peil te houden, maar ook om bij te dragen aan belangrijke onderzoeken die worden gedaan in de strijd tegen het virus. 
Elke donor is een belangrijke schakel in het geheel en dat geldt natuurlijk ook voor u. Daarom kunnen wij u, juist vandaag, niet genoeg bedanken voor het feit dat u donor bent.
Om u als donor in het zonnetje te zetten, hebben we een speciale editie van ons donormagazine Bloedverwant gemaakt. Deze staat bomvol informatie over de onderzoeken van Sanquin in de strijd tegen het coronavirus, maar ook over de vitale rol die u als donor hierin speelt.
Deze Bloedverwant is uitvouwbaar tot een unieke poster met een illustratie die in 1974 door Nijntje-bedenker Dick Bruna speciaal voor de Bloedbank werd ontworpen. Als bedankje ligt deze gloednieuwe Bloedverwant klaar bij de bloedbank.

afbeelding