Body Heilema

Samen voor een rookvrije start

30 December 2022

Blootstelling aan tabaksrook voorafgaand aan en in de eerste weken van de zwangerschap heeft nadelige gevolgen voor de vruchtbaarheid, het verloop van de zwangerschap en de gezondheid van moeder en kind (ook later in het leven).

Er valt veel winst te behalen als vrouwen en partners vóór de zwangerschap bereikt kunnen worden met voorlichting, stopadvies en begeleiding. Daarom starten wij in 2023 een campagne om deze groep rechtstreeks te bereiken via kanalen zoals sociale media. Deze campagne staat in teken van het creëren van awareness en het informeren van stellen met een kinderwens rondom de gevolgen van roken in de preconceptieperiode. Om meer inzicht te verkrijgen in de doelgroep gaat Goldfizh in januari een focusgroep houden. Een focusgroep waarbij we mensen willen samenbrengen om te praten en discussiëren over de onderwerpen kinderwens, zwangerschap en roken. Met deze focusgroep willen we onder andere onderzoeken hoe de doelgroep met de campagne het beste bereikt en benaderd kan worden, wat voor informatie over het onderwerp het beste de doelgroep aanspreekt en wat voor soort visuele stijl de voorkeur heeft. Voor deze focusgroep zijn we op zoek naar:

vrouwen en mannen met een mogelijke of actieve kinderwens;
ze roken momenteel;
laag- of middelbaar opgeleid;
leeftijd tussen de 20 en 40 jaar.

De focusgroep is online en deelnemers krijgen als dank voor deelname elk een vergoeding in de vorm van een bol.com bon van €60.