Body Heilema

Nieuw onderzoek

15 November 2017

Vanaf vandaag doet onze praktijk mee aan een nieuw opgezet onderzoek naar het effect van geneesmiddelen in de zwangerschap.

Over het gebruik van geneesmiddelen in de zwangerschap en tijdens de borstvoeding kunnen we kort zijn: De meeste middelen zijn verboden. Ook de zogenaamde zelfzorgmiddelen (die u zonder recept bij de apotheek of drogist kunt kopen) zijn meestal schadelijk voor de (ongeboren) baby. Daar is inmiddels al veel onderzoek naar gedaan en daarom ook veel over bekend. Toch weten we nog niet alles en dan wordt het voor ons moeilijk om u over juist die middelen een advies te geven. Daarom is pREGnant gestart met een onderzoek onder alle zwangeren om in kaart te brengen welke geneesmiddelen zoal worden gebruikt. Als de baby eenmaal geboren is wordt gekeken of hij/zij ook gezond is. Zo helpt u mee aan een veiliger gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap. 

Hoe werkt het: Na uw toestemming sturen we enkele gegevens naar pREGnant. Zij nemen dan contact met u op en vragen u een aantal vragenlijsten in te vullen.  De eerste vragenlijst vult u bij voorkeur in voordat u 17 weken zwanger bent. De vervolgvragenlijsten ontvangt u tijdens 17 en 34 weken zwangerschap en 2, 6 en 12 maanden na de bevalling. U kunt op elk moment stoppen met deelname, zonder opgaaf van reden. 

 

afbeelding