Body Heilema

Griepvaccinatie voor zwangeren vanaf 22 weken

04 Oktober 2021

Advies Gezondheidsraad: Griepvaccinatie voor alle zwangere vrouwen vanaf 22 weken

De Gezondheidsraad heeft onlangs het advies uitgebracht aan het ministerie van volksgezondheid dat alle zwangere vrouwen vanaf 22 weken in aanmerking komen voor de jaarlijkse griepvaccinatie. Nu zijn dat alleen nog de zwangere vrouwen met onderliggende ziekten zoals Diabetes.            Wij zijn hier als verloskundigen eind vorige week over geinformeerd.

Het ministerie van VWS heeft normaal gesproken drie maanden de tijd om op deze adviezen te reageren. Nu de huidige griepcampagne voor de deur staat, stelt VWS de griepvaccinatie vooruitlopend op haar reactie al dit jaar beschikbaar voor alle zwangeren. Zwangere vrouwen worden niet actief opgeroepen, maar kunnen zich melden bij hun eigen huisarts (tussen 1 oktober en 1 december 2021).

Heeft u vragen over de griepvaccinatie dan kunt u deze in eerste instantie het beste aan uw huisarts stellen aangezien de huisarts de vaccinatie gaat uitvoeren. Ook kunt u de folder lezen door rop de rode knop te drukken. Blijven er vragen bestaan dan kunt u natuurlijk altijd ook bij ons terecht.

afbeelding