Body Heilema

Intakegesprek

De eerste afspraak kan al plaatsvinden zodra de zwangerschapstest positief is. Deze controle is bedoeld om een zwangerschapsdossier te maken. U kunt zien welke vragen we u gaan stellen door 2x op de knop download formulier hiernaast te drukken.  Dit intake gesprek duurt meestal 40 minuten.

afbeelding

Wij zullen u vragen stellen over de gezondheid van u, uw partner en van uw familieleden. Natuurlijk willen we ook de gegevens van eventuele vorige zwangerschappen met u doornemen. Daarnaast zullen er vragen komen over uw laatste menstruatie en anticonceptiegebruik. Een belangrijk onderdeel van dit gesprek is de uitleg over schadelijke virussen en voeding.

In het tweede deel van het gesprek dat 30 minuten duurt vertellen wij u alles over de onderzoeken die er zijn om naar de gezondheid van de baby te kijken. Lees alvast hierover op www.pns.nl 

Nieuw is dat ook vrouwen die in verwachting zijn van een tweeling mee kunnen doen aan de NIPT. Kijk hiervoor op www.pns/tweeling

 

Er zijn drie soorten testen

Combinatietest: Met de combinatietest (een combinatie van de nekplooi meting bij de baby en bloedafname bij de moeder), kunt u uw kans laten berekenen op het krijgen van een kindje met het Syndroom van Down, Patau of Edwards. Indien u een hoge kans heeft op zo'n kindje (kans van 1: 200 of meer) dan worden verdere onderzoeken aangeboden: het NIPT onderzoek (onderdeel van de TRIDENT studie) of een vruchtwaterpunctie.
U moet de combinatietest zelf betalen. Kosten € 180,12. Soms betaalt een aanvullende verzekering de test. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar. Kijk voor meer informatie op deze site van het rivm.

NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test)
Vanaf 01-04-2017 is het mogelijk om zonder risico voor de zwangerschap de drie bovenstaande chromosomale afwijkingen bij de baby, in het bloed van de moeder, zo goed als zeker op te sporen. De NIPT is alléén bedoeld voor vrouwen die aan de TRIDENT 2 studie mee willen doen. Vrouwen die al eerder een kindje hebben gehad met één van de afwijkingen komen ook voor de NIPT in aanmerking. Kosten € 175,00 Soms betaalt een aanvullende verzekering de test. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar. Kijk voor meer informatie op de site van het rivm.

SEO Tussen 18 en 21 weken wordt het SEO (Structureel Echoscopisch Onderzoek) aangeboden. Met deze medische echo wordt gekeken of de baby lichamelijke afwijkingen heeft. Iedereen komt voor deze echo in aanmerking en dit onderzoek wordt geheel vergoed door uw zorgverzekeraar. Kijk voor meer informatie op de site van het rivm.                   

Vanzelfsprekend kunt u met al uw vragen bij ons terecht.

 

afbeelding Gratis een Woezel en Pip koffertje voor elke zwangere!